ISSN 1307-8593 | E-ISSN 2458-9586
Diş hekimliğinde günübirlik genel anestezi uygulamalarına genel bakış [Yeditepe J Dent]
Yeditepe J Dent. 2019; 15(1): 120-130 | DOI: 10.5505/yeditepe.2019.97769

Diş hekimliğinde günübirlik genel anestezi uygulamalarına genel bakış

Adnan Noyan
Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, İstanbul

Diş hekiminin tedavi etmekle yükümlü olduğu hastalar arasında diş tedavilerinden korkarak strese giren, sistemik açıdan problemli her yaştaki insanlar ve mental yönden sıkıntılı hastalar yer almaktadır. Bu hastalara genel anestezi veya sedasyon altında, diş tedavileri kolayca uygulanabilmektedir. Günübirlik anestezi adını verdiğimiz bu yöntem, dünyada gerek kullanım olanaklarının gelişmesi ile sağladığı konfor, gerekse maliyeti azaltması nedeniyle tercih edilmekte ve yaygınlaşmaktadır. Özellikle diş ve dişeti hastalıklarının günübirlik cerrahi anestezi ile tedavisi son yıllarda çok tercih edilen yöntemlerin başında gelmektedir. Bu makalede diş ve dişeti hastalıklarının günübirlik cerrahi anestezi ile tedavisi ile ilgili güncel bilgiler sunulmaktadır.

Anahtar Kelimeler: Genel anestezi, sedasyon, ağız, diş ve çene cerrahisi

Overview of general anesthesia application for dental procedures at the outpatient operating room

Adnan Noyan
University of Yeditepe

Dentits are also obliged to treat the people who are mentally retarded patients, who are stressed by dental treatment and who are systemically problematic.Under general anesthesia or sedation, dental treatments can be easily applied to these patients. This method named “day-to-day anesthesia”, is preferred and widespread in the world due to the improvement of the possibilities of use and the reduction in cost. Treatment of tooth and periodontal diseases with daily surgical anesthesia is one of the most preferred methods in recent years. In this article, current information about the treatment of dental and periodonta diseases with daily surgical anesthesia is presented.

Keywords: General anesthesia, sedation, oral and maxillofacial surgery

Adnan Noyan. Overview of general anesthesia application for dental procedures at the outpatient operating room. Yeditepe J Dent. 2019; 15(1): 120-130

Sorumlu Yazar: Adnan Noyan, Türkiye
Makale Dili: Türkçe
LookUs & Online Makale